Kumaş türleri
Toptan kumaş satın alan. Kumaş türlerini anlamak için lif türünü analiz ederek başlamanız gerekir. Doğal veya kimyasal kökenli olabilirler. Buna göre kumaşlar aşağıdaki gibi sınıflandırılır.
– Doğal. Bitki veya hayvan kökenli olabilirler. İlk durumda kenevir, bambu, keten ve pamuk gibi kumaşlardan bahsediyoruz, ikinci tip kumaş ise örneğin ipek ve yünü içeriyor.
– Kimyasal. Bu tür kumaşlar arasında akrilik ve polyester gibi sentetik kumaşların yanı sıra asetat ve viskon gibi yapay kumaşlar da yer alır.
Ana kumaş türlerine daha detaylı bakalım ve doğal olanlarla başlayalım .
TOPTAN KUMAŞ SATIN ALIYORUM
Keten
Bu kumaş aynı adı taşıyan çok yıllık bir bitkiden yapılmıştır. Keten lifleri gri-bej renk tonu, yüksek derecede higroskopiklik, yani su buharını emme yeteneği ve geniş bir güvenlik marjı ile ayırt edilir. Keten kumaştan kirletici maddeler kolaylıkla uzaklaştırılır, ayrıca oldukça hijyeniktir ve vücuda zararlı etkisi yoktur. Ketene dokunduğunuzda yüzeyi düzgün olmadığından kumaşın pürüzlülüğünü hissedersiniz. Keten serinlik hissi verir ve oldukça serttir.
Pamuk
Bu kumaşın üretiminin hammaddesi “pamuk” adı verilen bir bitkidir. Pamuklu kumaş, nemi emme yeteneğinin yüksek olması, yani higroskopiklik gibi temel bir kaliteyle karakterize edilir. Pamuğun bu özelliği, onu hem iç çamaşırı yani sütyen ve külot hem de yatak çarşafları yapmak için mükemmel bir malzeme haline getirir. Pamuğun doğal tonu krem veya beyazdır.
Pamuklu kumaşın dikilmesi kolaydır, bakımı kolaydır ve aynı zamanda hafiftir. Pamuk vücuda dokunulduğunda rahatsızlık vermez, aksine oldukça hoştur. Hayvansal liflerden yapılan kumaşlar gibi pamuk da büzülür ve bu nedenle kesilmeden önce son şekline getirilmesi için dekalasyon işlemine yani ıslak-ısıl işleme tabi tutulması gerekir.
İpek
Bu kumaş ipekböceği kozasından sarılmış ipliklerden yapılmıştır. Antik Çin, ipeğin doğduğu yer olarak kabul edilir. Öncelikle estetik nitelikleri nedeniyle muazzam bir popülerlik kazandı. İpek harika görünür, parlar, pürüzsüz bir yüzeye ve yumuşaklığa sahiptir. Aynı zamanda bu kumaş mükemmel performans özelliklerine sahiptir, yüksek oranda nefes alabilir, nemi emer ve oldukça dayanıklıdır.
Düşük sıcaklıklarda ipek ısınır, sıcak havalarda ise tazelenir ve soğur. İpeği işlerken sıklıkla zorluklar ortaya çıkar, bu nedenle onunla çalışmak belirli profesyonel dikiş becerileri gerektirir. İpeğin bakımı da bazı zorlukları beraberinde getiriyor. Gerçek şu ki, boyalar bu tür kumaşlara çok iyi yapışmıyor, bu nedenle yıkarken özel dikkat gerekiyor. İpek kumaşlar sıcak suda yıkanmamalı, deterjanı hafif olmalıdır. Ayrıca yıkarken biraz sirke eklemelisiniz.
Yün
Bu malzeme hayvan kılından yapılmış bir elyaftır. Bu tür kumaşların üretiminde çoğu zaman koyun yünü kullanılır. En değerlisi merinos koyununun yünüdür. Kumaş üretiminde koyunların yanı sıra tavşan, Keşmir keçisi, yak, deve, lama ve diğer hayvanların yünleri de kullanılıyor. Yünün çekmesi nedeniyle dekolte edilmesi gerekir. Bu kumaş nemi mükemmel bir şekilde emer ve vücudun soğumasına karşı koruma sağlar, bu nedenle sonbahar-kış gardıropu oluşturmak için mükemmel bir malzemedir. Yün çoğunlukla dış giyim, takım elbise ve elbiseler için kumaş yapımında kullanılır.
Şimdi ana kimyasal kumaş türlerine geçelim .
Akrilik ve polyester
Bu kumaşların üretimi için hammaddeler petrol ürünleridir. Yıkamaya ve güneş ışığına karşı dayanıklılık, dayanıklılık ve az kırışma gibi birçok avantajı vardır. Ayrıca polyester ve akrilik oldukça ucuz malzemelerdir ve güvelerden zarar görmezler. Sentetik kumaşlardan dikiş yapmak kolaydır ve çekmezler. Ancak bu tür kumaşları karakterize eden ciddi bir dezavantaj vardır. Nemi emmezler, bu da rahatsızlığa neden olur.
Asetat
Görsel olarak bu kumaş ipeğe benziyor ve onun parlaklığını kopyalıyor. Viskon gibi asetat da selüloz asetattan yapılır ancak mukavemeti daha düşüktür. Ultraviyole radyasyonu ileten, kırışmayan ve şeklini mükemmel şekilde koruyan bu kumaş, spor ve gündelik giyim için kullanılır. Asetat kumaş yüksek oranda boyanabilir olduğundan çok çeşitli renkleri kullanmanıza olanak tanır. Asetatın dezavantajları zayıf nem emilimi ve yüksek sıcaklıklara karşı kararsızlığıdır.
Viskon
Viskon üretiminin kaynağı selülozdan oluşan odundur. Viskonu bir şekilde işleyerek ona yün veya ipek görünümü verebilirsiniz. Bu kumaşın fiyatı doğal malzemelerden daha düşüktür ve oldukça hijyeniktir, nemi mükemmel şekilde geçirir ve nefes alabilir. Büzülmeye yatkınlığı nedeniyle kesimden önce dekade edilmesi gerekmektedir. Viskon, nemlendirildiğinde mukavemet kaybı ile karakterize edilir ve bu nedenle yıkama sırasında bükülme ve sürtünme kontrendikedir.
Kumaş satın alanlar. İstanbul kumaş şirketi. Toptan kumaş şirketi parti kumaş satın alan şirketler Türkiye kumaş şirketleri merter kumaş şirketleri ham kumaş şirketi. Nevresimlik Kumaş Şirketleri. Parça Kumaş Şirketleri. Pamuk Kumaş Şirketleri. İpek Kumaş Şirketleri. Denim Kumaş Şirketleri. Pazen Kumaş Şirketleri. Keten Kumaş Şirketleri.
Kadife Kumaş Şirketleri.
Kumaş alan. Yün Kumaş Şirketleri. Sentetik Kumaş Şirketleri. Naylon Kumaş Şirketleri. Polyester Kumaş Şirketleri. Asetat Kumaş Şirketleri. Akrilik Kumaş Şirketleri. Polar Kumaş Şirketleri. Krep Kumaş Şirketleri. Saten Kumaş Şirketleri. Kanvas Kumaş Şirketleri.
Viskon Kumaş Şirketleri.
Şifon Kumaş Şirketleri. Buzi Kumaş Şirketleri. Gabardin Kumaş Şirketleri. Süet Kumaş Şirketleri. Jarse Kumaş Şirketleri. Kaşmir Kumaş Şirketleri. Kaşe Kumaş Şirketleri. Rips Kumaş Şirketleri. Ripstap Kumaş Şirketleri. Bez Ayağı Kumaş Şirketleri. Balıksırtı Kumaş Şirketleri. Jakarlı Kumaş Şirketleri. Poplin Kumaş Şirketleri.
Kot Kumaş Şirketleri.
Panama Kumaş Şirketleri. Süprem Kumaş Şirketleri. Ribana Kumaş Şirketleri. Denye Kumaş Şirketleri. İnterlok Kumaş Şirketleri. Kaşkorse Kumaş Şirketleri. Turlu Viskon Kumaş Şirketleri. Etamin Kumaş Şirketleri. Ham Kumaş Şirketleri. Ham penye Şirketleri. Penye Kumaş Şirketleri. Üç iplik Kumaş Şirketleri. İki İplik Kumaş Şirketleri. Şardonlu Kumaş Şirketleri.
Likralı Kumaş Şirketleri.
Toptan kumaş satın alan. Streç Kumaş Şirketleri. Selanik Kumaş Şirketleri. Havlu Kumaş Şirketleri. Pile Kumaş Şirketleri. File Kumaş Şirketleri. Astar Şirketleri. Triko Kumaş Şirketleri. Etek Kumaşı Şirketleri. Gömlek Kumaşı Şirketleri. Mont Kumaşı Şirketleri. Kaban Kumaşı Şirketleri. Çamaşır Kumaşı Şirketleri.
Çamaşırlık Kumaş Şirketleri
Parça kumaş alanlar. Bluz Kumaşı Şirketleri. Şort Kumaşı Şirketleri. Pantolon Kumaşı Şirketleri. Pardesü Kumaşı Şirketleri. Atlet Kumaşı Şirketleri. Takım Elbise Kumaşı Şirketleri. Yelek Kumaşı Şirketleri. Çadır Kumaşı Şirketleri. Döşemelik Kumaş Şirketleri. Ayakkabı Kumaşı Şirketleri.<Polyester Astar Şirketleri. Jarse Astar Şirketleri. Denye Astar Şirketleri.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.