ŞİFON KUMAŞ VE KUMAŞ ÇEŞİTLERİ SATIN ALINIR… Kumaş satın alanlar şifon kumaş kimler alıyor kim şifon kumaş alır? şifon ilk olarak ipekten yapılmıştır bu da onu öncelikle üst sınıf için lüks bir kumaş haline getirir. Bugün hala özel günler ve etkinlikler için giysi yapımında kullanıldığı için lüks mührünü koruyor. Naylon ve polyester şifon o zamandan beri piyasaya sürüldü ve kumaşa daha fazla erişilebilirlik sağlayan fiyatı önemli ölçüde düşürdü. Piyasadaki çoklu karışımlarla şifon oldukça çok yönlüdür. Ancak, güzellikle birlikte bazen acı da gelir ve şifon bu senaryoya kurban olur çünkü dikmesi oldukça zordur. Aşağıda şifon hakkında bilinmesi gerekenleri ve dikiş yaparken nasıl ele alınacağını haritalandıracağız.
Şifon Temelleri
Parti Şifon dışında elyaftan imal edilir ipek gibi pamuk ve benzeri sentetik malzemeler polyester ya da naylon. Polyester bugün açık ara en popüler olanıdır. Bu karışımlar daha uygun bir fiyat aralığı ve kumaş özelliklerinde çeşitlilik sunar. Değişken büküm yöntemiyle yapılan s-büküm ve z-büküm krep iplikleri sıkı bir şekilde bükülür ve hafif pürüzlü bir doku oluşturur. İplikler daha sonra düz bir dokuma-tek bir atkı/çözgü tasarımı olarak birleştirilir.
Şifon özellikleri
Şifon kumaş alan birbirinden biraz farklı lif içeriğine sahiptir, ancak aşağıdaki özellikler, aksi belirtilmediği sürece nispeten aynı kalır.
şeffaf/şeffaf
hafif esneme
Güçlü yapı
Aydınlık ( pamuk gibi mat liflerden yapılmadığı sürece)
Mükemmel örtü
Boyayı iyi tutar ( polyester hariç )
Yıpranmaya ve takılmaya eğilimli
Esneklik lif içeriğine bağlıdır ( ipek esnek değildir ve polyesterdir)
Nefes alabilirlik kullanılan liflere bağlıdır (ipek nefes alabilir değildir, ancak polyester ve pamuk nefes alabilir )
Dikkatli bakım
Sadece ipek-kuru temizleme
Toptan kumaş kim alır? Polyester ve naylon – elde yıkayın veya yumuşak bir yıkama döngüsü kullanın
Düz bir şekilde kurutun ve doğrudan güneş ışığından koruyun
Not: Boya kaybını önlemek için sıvılara batırmayın.
Şifonlu Dikiş İpuçları/şifon kumaş alanlar
Oldukça kaygan olduğu için bu, kesim ve inşaat için zorluklara neden olabilir. Yavaş çalışmak ve aşağıdaki ipuçlarını kullanmak şifonla çalışmayı çok daha kolay hale getirecektir.
Keserken boyuna ve enine tanelerinizin dik olmasına dikkat edin.
Dikişten önce kumaşa ön işlem uygulayın
Kesmek ve dikmek için kaymayan bir yüzeye veya kağıt mendil arasına yerleştirin
Kumaş sabitleyici kullanın
Kullanım modeli ağırlıkları ya da ipek pimleri kaymasını önlemek için
Penye kumaş kim alır? Tek katmanlar halinde kesin (katlama desen parçalarını kesmek için bir tarafı takip edin ve parçayı ters çevirin ve tekrarlayın)
Keskin makaslar veya döner kesici kullanın
Terzi raptiyeleri yaparak kumaşı işaretleyin
İnce iplikler en iyi sonucu verir
Küçük bir açıklığı olan bir boğaz plakası kullanın
Kumaşı düzgün bir şekilde beslemek için yürüyen bir ayak kullanın
Ham kumaş kim alır? Takılmaları önlemek için 9 veya 10 numara gibi çok ince yeni bir iğne veya mikroteks iğneler kullanın.
Fransız dikişleri kullanarak daha küçük bir dikiş uzunluğuyla dikin, şev veya zikzak dikişle bitirin ve giysileri tamamlamak için rulo veya dar kenar kullanın
Arka dikiş yerine dikişleri elle bağlayın
Arayüzleme için şifon kullanın veya daha sert bir arayüz için organze kullanın
Parça kumaş kim alır. Gelinliklerden ev dekorasyonuna kadar şifon kumaş alan her duruma veya alana zarafet katıyor. Şifonla dikme fırsatının elinizden kaymasına izin vermeyin çünkü dikmek biraz önemsiz. Bu gönderideki dikiş ipuçlarını deneyin ve projelerinizi daha az telaşla tamamlayacağınızdan emin olabilirsiniz.
Giysilerinizi ve projelerinizi yaparken hangi tür şifonu kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.