Kumaş alanlar. BURSA’DA KUMAŞ ALIMI YAPAN YERLER. BURSA’DA KUMAŞ ALAN. BURSA PARÇA KUMAŞ LİMLER ALIR? KUMAŞ SATIN ALANLAR BURSA. PENYE KUMAŞ ALAN BURSA. HAM KUMAŞ ALANLAR BURSA. Dokuma ve örme kumaş. Giyim imalatında kullanılan en yaygın kumaşlar ya dokuma veya örme ve gözle görülür farklılıklar var.
Bursa Mikrofiber kumaş satın alanlar Dokuma kumaşlar esnemezler. İplikler ile yapıldı elastan lifler. Örme kumaşlar, elastikiyeti çok az olan veya hiç olmayan lifler içeren ipliklerden yapılmış olsalar bile esnerler.
YERİMİZ: İSTANBUL KUMAŞÇILAR PAZARIN’DA
Dokuma kumaşlar
Dokuma kumaşlar bir dokuma tezgahı dikey (çözgü) ve yatay (atkı) yönde uzanan iplikleri birbirine kenetleyerek. Atkı iplikleri, çözgü ipliklerinin üstünde ve altında dokunur ve atkı ipliklerinin geri ilmekleyerek bir kenar oluşturmaz yıpranmak, kenar denir. Kesildiğinde, dokuma kumaşlar yıpranacaktır.
KOT KUMAŞ ALIMI YAPANLAR…
Her biri, nasıl dokunduklarına göre belirlenen kendi özelliklerine sahip bir dizi farklı dokuma kumaş türü vardır:
Düz dokuma – Atkı iplikleri, bir çözgü ipliğinin üzerinden ve daha sonra diğerinin altından, renklerinin değiştirilmesiyle oluşturulan çizgili desenlerle geçer. Çarpıtma iplikler. İplik ne kadar kalın olursa, kumaş o kadar yoğun ve ağır olur. Genellikle yatak çarşafları ve okul gömlekleri üretmek için kullanılır.
Dimi örgü – Daha ağır, daha dayanıklı bir kumaş üretmek için çapraz bir desen oluşturur. Kot pantolonlar, iş tulumları ve sırt çantaları dimi dokumadan yapılmıştır.
Balıksırtı örgüsü – Bir dimi örgüye benzer ve bir şerit deseni üretir. Genellikle yün ipliklerden yapılır ve kışlık ceketler yapılır.
TOPTAN KUMAŞ ALIMI YAPANLAR…
Saten dokuma – Pürüzsüz parlak bir görünüm (yüksek parlaklık) üretir çünkü atkı iplikler dört ila yedi çözgü ipliği arasında ‘yüzer’ ve ışığın yansımasına izin verir. Kolayca takılma eğilimi gösterirler, kumaşları daha az dayanıklı hale getirirler ve genellikle elbiseler için kullanılırlar.
Hav örgüsü – Kumaşın yüzeyinden yükselen ve bir doku oluşturmak için kesilen dokuma yapıya ilave iplikler eklenerek oluşturulmuş yükseltilmiş bir yüzeye sahiptir. Yaygın bir örnek kadifedir.
Örme fabrikaları
Örme kumaşlar, birbirine kenetlenen ve kumaşın önemli ölçüde esnemesine izin veren ilmeklerden yapılır. İplikler elastik liflerden yapıldığında bu arttırılabilir – her zaman yünden yapılmazlar. İki tür örme kumaş vardır:
BURSA PARÇA KUMAŞ ALIMI YAPANLAR…
Atkı örgüsü – İki iğne ile örülürken üretilir, birbirine geçen yatay ilmek sıraları üreten bir sürekli iplik kullanır. Sık giyildiğinde yıpranır, merdiven çıkabilir ve şeklini kaybedebilir. Tişörtler, taytlar ve kazaklar gibi çoğu giysiyi üretmek için kullanılır.
Çözgü örme – Endüstriyel bir makine kullanılarak üretilen, her bir ilmek ayrı bir iplikten oluşturulur ve oluşturulan ilmekler dikey yönde kenetlenir. Daha sıkıdır, daha düz durur, kesildiğinde yıpranmaz ve şeklini iyi tutar. Yüzme kostümleri ve ağ perdeleri dahil olmak üzere spor giyim üretmek için kullanılır.
Polyester bakımı kolay, çabuk kuruyan ve çok güçlü olduğu için giyimde kullanılan çok yaygın bir elyaftır. Suya dayanıklıdır (zayıf emicilik) ve kırışmaya karşı dayanıklıdır.
BURSA PENYE KUMAŞ ALIMI ALANLAR…
Naylon polyestere benzer ancak daha dayanıklı. Çadır ve sırt çantası gibi halı ve dış mekan tekstillerinde kullanılır.
Akrilik ek bir kıvrım ile yüne benzeyecek şekilde üretilmiştir. Yün kadar yalıtkan değildir, ancak üretimi çok daha ucuzdur. Emiciliği zayıf olduğundan çabuk kurur ve süveter ve palto gibi sahte kürk ürünleri üretmek için kullanılır.
Polipropilen özellikle güçlü ve dayanıklıdır. Genellikle balık ağları, çuvallar ve ip gibi belirli son kullanımlar için üretilir.
Parti kumaş alanlar. Elastan yüksek elastikiyete sahiptir ve her zaman diğer liflerle, özellikle de pamuk gibi çok kırışan liflerle karıştırılır. Sıkı bir uyum sağlamak için spor giyim için kumaş üretmek için kullanılır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.