Dokuma örneklerin tamamı, tek bir parti olarak, endüstriyel ölçekte, tekstildiler, şekillendirildi, ağartıldı ve bitti. Bu faktörlerin kumaş numunelerinin ıslanma, fitil ve hava geçirgenliği üzerindeki etkisi analiz edildi. Kumaş dokuma tasarımı ve toplama dizisinin, kumaş ıslatma süresi, su yayma hızı ve kumaşın üzerinde istatistiksel olarak önemli etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.
Dokuma Kumaş. Dantelli dokuma deseninde dokunan kumaşların eşzamanlı ile belirgin şekilde daha iyi verdiği, Düz dokuma kumaşlara ve çift veya kıyasla daha kısa ıslanma süresi ve daha iyi su yayma oranı sağlar. Dokuma kumaşların termofizyolojik rahatlığının, uygun bir örgü dizaynı ve toplama sırası seçilerek basitçe geliştirilebileceği sonucuna varılabilir.
Dokuma kumaş kompozitlerinin etkin özelliklerinin tahmini için, modelleme açısından basit ve hesaplama çabasında etkili olan yeni bir analitik / sayısal model sunulmuştur. Bu çalışmada, analiz dokuma kumaş kompozitinin birim hücresi üzerinde yürütülmüştür. Birim hücre çoğunlukla, çekme dalgalanmasına bağlı olarak A, B ve C olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Bu bölgelerdeki elyaf çekme geometrisi basit fonksiyonlar vasıtasıyla kolayca görselleştirilebilir ve tanımlanabilir. Dokuma Kumaş. Ayrıca, A, B ve C bölgelerini uygun bir şekilde monte ederek, herhangi bir dokuma kumaş mimarisinin birim hücresi üretilebilir.
Bu alt bölgelerdeki kıvrık dalgalanmanın olduğu ve her iki yönde dalgalanmanın olduğu kabul edilir. Dokuma kumaş kompozitinin birim hücresi, üç boyutlu sonlu elemanlarla ayrık hale getirilir. A, B ve C bölgelerinde varsayılan takoz geometrisinden, bir çekmece hacmi fraksiyonu ve bir elemandaki ortalama çekme eğilimleri hesaplanabilir. Çekme hacmi fraksiyonlarını ve her tabanın yapısal özelliklerini kullanarak, bir elemanın ortalama özellikleri efektif modül teorisi ile hesaplanır. Bu ortalama rijitlik özellikleri, sonlu elemanlar formülasyonunda temel katılık matrisinin hesaplanması için girdi olarak verilmektedir. Her üç yönde oranlarını tahmin etme problemi üç alt soruna bölünür ve süper pozisyon yöntemi kullanılır. Bulgulara göre, mevcut model ile elde edilen mevcut üç boyutlu sonlu elemanlarla çok iyi uyuşmaktadır ve literatürde sonuçlanmaktadır.
Dokuma Kumaş.Tekstil malzemelerinin kalınlığı Giyim imalatında kumaş büyük bir önem taşımaktadır. Giyim parçasına ödenekleri belirlenmesinde Onun göz, belirli giderler dikiş ipliği pas makine hatları, zemin kaplaması doku kesme dükkanın yüksekliğini hesaplamak. Termal özellikleri, nefes alabilirlik örtü ve diğerleri malzeme kalınlığına bağlıdır.
Giyim imalatında kullanılan tekstil malzemelerinin kalınlığı 0.1 ila 5 mm arasında değişkenlik gösterir. Kumaşın kalınlığı filaman çapı ile karakterize edilir, dalgaların yüksekliği dokuma,yoğunluğuna ve yapısına bağlıdır. Uzun örtüşen raporu da bunu bir düz örgü kumaş saten kumaş daha ince diğer şartlar sabitken olduğunu kısa daha kalındır dokular. o ve kalınlıkları karşılıklı bükme çözgü ve faz değişim dokuların atkı yapısı ve birlikte derecesine bağlı olarak değişir.
Bu yazıda çekme kumaş özellikleri ve öngerilim açısı etkisi bir gerilme-deformasyon modeline dahil edilme sorunu ele alınmaktadır. Gerilme-şekil değiştirme ilişkisi, elastik sınırın altında ve üstünde iki bölgeye ayrılmıştır. Her bir bölgede açısal etkiyi yaklaşık olarak yapmak için üç veri noktasına dayanan bir temel fonksiyon kullanılır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.