Parça kumaş alan firmalar. Saten kumaş alan firmalar. Gabardin kumaş alan firmalar. Şifon kumaş alan firmalar. Viskon kumaş alan firmalar. Sandy kumaş alan firmalar. Jarse kumaş alan firmalar. Denye kumaş alan firmalar. İnterlok kumaş alan firmalar. Ribana kumaş alan firmalar. Kaşkorse kumaş alan firmalar. Süprem kumaş alan firmalar. Kaşe kumaş alan firmalar. Poplin kumaş alan firmalar. Gömleklik kumaş alan firmalar. Kapitone alan firmalar. Parça kot kumaş alan firmalar. Kadife kumaş alan firmalar. Polar kumaş alan firmalar. İki iplik kumaş alan firmalar. Üç iplik kumaş alan firmalar. Nevresimlik kumaş alan firmalar. Penye kumaş alan firma. Ham kumaş alan firmalar. Polyester kumaş alan firmalar. İplik alan firmalar. Pelüş kumaş alan firmalar. Toptan kumaş alan firmalar. Toplu kumaş alan firmalar. Çiğ kumaş alan firmalar.
İSTANBUL KUMAŞ ALANLAR.
İstanbul kumaş alanlar. Ne hakkında konuşuyoruz? Pamuklu kumaşlara hepimiz çocukluğumuzdan beri aşinayız. Sonuçta, çocuk gardırobundaki öğelerin çoğu bu hipoalerjenik ve ucuz malzemeden yapılmıştır. Doğal pamuk cildin nefes almasını sağlar ve bebeğin hassas epitelini tahriş etmez.
Ne var? Pamuklu kumaşların birçok çeşidi vardır. Bazılarının bileşiminde çeşitli katkı maddeleri bulunurken, bazılarının iplik dokuma şekli farklılık gösterebilir. Hangi seçeneği seçmeli?
Türkiye pamuk yetiştiren ilk ülke oldu. Burada pamuklu kumaş elde etmek için nasıl işleyeceklerini öğrendiler. Şu anda bu malzeme 80 ülkede üretiliyor. Teknolojiler sürekli gelişiyor, ürünlerin kalitesi ve çeşitliliği artıyor ama aynı zamanda malzeme doğal ve çevre dostu kalıyor.
PARÇA KUMAŞ ALANLAR.
Pamuklu kumaş üretimi birkaç aşamada gerçekleşir. Önce tarlalardan ham pamuk tohum kutuları toplanır. Daha sonra hammaddenin tohumlardan arındırıldığı fabrikaya teslim edilirler. Bu işlemin sonucu elyaftır. Preslenir, gerilir ve bükülür, böylece ipliğe dönüşür. Tezgahta işlenerek sert bir tuval elde edilir. Ne tür bir malzeme elde edilmesi gerektiğine bağlı olarak (boyalı, dayanıklı veya ağartılmış pamuklu kumaş), tuval üzerinde bir etki daha vardır. Bu, kimyasal emprenye, boyama, ağartma vb. uygulamalar olabilir.
KUMAŞ ALAN FİRMALAR
Modern keten üretim ve işleme yöntemlerinin kullanılması, pamuklu kumaşa yeni özellikler vermenizi sağlar. Örneğin pamuklu ipek kumaş elde etmek için merserizasyon yöntemi kullanılır. Alkali bir çözelti ile malzeme üzerindeki etkiyi temsil eder. Sonuç olarak, kumaş ipek gibi pürüzsüz ve parlak bir yüzey kazanır. Merserize iplikler sıradan ipliklere göre daha sağlamdır bu nedenle triko örmede kullanılırlar.
Pamuk olgunlaştığında tohum kabuğu açılır. Kumaş üretiminde kullanılan yumuşak liflerin bulunduğu yer burasıdır. Toplanır ve temizlenir ve ardından boylarına göre sıralanır.
Hazırlanan lifler preslenir, bunun sonucunda tek bir kumaş parçası örülebilen iplikler oluşur. Pamuklu kumaş üretiminde pamuğa aşağıdaki bileşenler eklenebilir
PAMUKLU KUMAŞLARIN ÇEŞİTLİ SINIFLANDIRMALARI
Üretiminde hiçbir sentetik katkı maddesi kullanılmayan pamuklu keten kumaş en iyi ve en kaliteli olarak kabul edilir. Bu malzemeden, kullanımı çok rahat olacak giysiler ve diğer ev eşyaları yapabilirsiniz. Doğal malzeme, cildin nefes almasını sağlayan iyi hava sirkülasyonu sağlar.
Uygun olmak. Esas olarak doğal yoğun pamuklu kumaşlarla temsil edilir. Kural olarak, böyle bir malzeme, kendisine elastan iplikler eklenmedikçe, elastik değildir.
Triko. Bu tür kumaş iyi esner ve giysi imalatında çok popülerdir. En ünlü türü jarsedir. Bu tip pamuklu kumaşlarda sentetik katkılar bulunabilir.
Emprenye kumaşlar. Bu malzeme ayrıca, örneğin su itici gibi gerekli özellikleri veren özel bir bileşim ile işlenir. Ayrıca, pamuklu kumaş bazen daha az buruşması için reçinelerle işlenir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.