Şifon Kumaş Nedir? Kumaş Çeşitleri Alınır…
KİM KUMAŞ ALIR? KİM KUMAŞ SATIN ALIR? Şifon Kumaş Alan. Hem şık abiye elbiselerde hem de eğlenceli plaj örtülerinde kullanılabilecek çok yönlü bir kumaş arıyorsanız şifon kumaşı düşünmeniz gerekiyor. Şık ve çok yönlü olduğu için farklı gardırop ürünlerinde kullanılan hafif ve şeffaf bir kumaştır. Şifon dokunmak için oldukça yumuşak ve çok iyi örtüyor. Bu kumaş, sert olmadığı için hareketler oluşturmak veya şık bir görünüm vermek için kullanılır.
Şifon kumaş satın alanlar onu biraz şeffaf yapan ağ benzeri bir tarzda düz dokunmuştur. Pamuk, ipek ve hatta sentetik malzemelerden yapılır ve bu çeşitli tiplerin farklı özellikleri vardır. Genellikle çalışmayı zorlaştıran kaygan bir dokunuşa sahip olsa da, vücudu sardığı ve yumuşak kadınsı bir görünüm verdiği için giymesi çok eğlenceli.
Şifon Kumaş Nedir?
Şifon Tarihi
Adı, tipik olarak kumaş anlamına gelen bir Fransız kökenlidir. 1930’larda icat edildi ve ilk olarak ipek liflerinden yapıldı. Bu nedenle sadece üst sınıf tarafından kullanılmış ve sosyal ve ekonomik statünün bir simgesi olmuştur. Daha sonra sentetik elyafların piyasaya sürülmesi onu daha dayanıklı ve uygun fiyatlı hale getirdi. Bugün çeşitli şifon parçası alanlar karışımlarından yapılmış farklı ürünler bulabilirsiniz. İç çamaşırlarında, eşarplarda, üstlerde, pantolonlarda, eteklerde, gece elbiselerinde ve gelinliklerde kullanılır.
Parti şifon alan. Örgü benzeri dokuma, iplikler birbirinden biraz aralıklı olduğu için şifona şeffaf bir görünüm verir. Biraz bükülmüşler, bu yüzden kumaş oldukça esnek olabilir. İpek şifon örtüler ve polyester ve pamuklu şifondan daha iyi hareket kabiliyetine sahiptir. Figürü sarar ve perdeleri ve hareketleri oluştururken iyi katlanır.
Farklı Şifon Çeşitleri
Şifon kumaş alan şeffaf bir etki için ya başka bir katı kumaşın üzerine ya da tek başına kullanılır. Baskılı şifon kumaşın her iki tarafı da baskılı renklere sahiptir ve bu nedenle plaj örtüleri ve eşarplar için mükemmel bir seçimdir. Bununla birlikte, çok fazla hareket etme eğiliminde olduğundan, zarif modeller oluşturmak için bu malzemeyle yalnızca usta terziler çalışabilir. Ayrıca sıcak ütüyle hasar görebilir ve kolayca yıpranabilir.
Hangisini satın alacağınıza karar vermeden önce, farklı malzeme türleri arasındaki farkı bilmeniz gerekir. Her birinin artıları ve eksileri vardır, böylece gereksinimlerinize daha uygun olanı seçebilirsiniz.
İpek şifon
İpek Şifon, şifonun en lüks ve en eski çeşididir. İpek doğal bir kumaş olduğundan, bu tür malzeme genellikle daha pahalıdır ve genellikle süslü gardırop eşyaları için kullanılır. Boyaması kolaydır, cilde iyi gelir ve yumuşak ve şık bir dokunuşa sahiptir. İpek şifon biraz esnektir ve gelinliklerde, resmi gece elbiselerinde, üstlerde ve eşarplarda kullanılabilir. Parça Kumaş Satanlar. Ayrıca kolayca katlanabildiği için fırfır, fiyonk ve çiçek gibi aksesuarların yapımında da kullanılır. İpek şifon çok sayıda heyecan verici baskıya sahiptir, bu nedenle lüks ve kadınsı bir dokunuş eklemek için diğer kumaşlarla kolayca kombin edilebilir.
İpek şifonla çalışmak ve bakımı biraz zor. Kolayca çekildiği için düzenli olarak makinede yıkanmamalıdır, bu nedenle kuru temizleme önerilir. Ayrıca dikiş sırasında çok dikkatli kullanılmalı ve gerdirilmemelidir. Kumaşın aşırı gerilmesini önlemek için ellerinizi kullanarak hafifçe düzelttikten sonra düşük ısıda ütüleyin. İpek çok nefes almaz ve nemi emmez, bu nedenle sıcak yaz günleri için en iyi seçim değildir.
Polyester Şifon
Polyester ipekten daha uygun fiyatlı ve dayanıklı sentetik bir elyaftır. Makinede yıkanabilir ve bakımı kolaydır, bu da onu daha pratik hale getirir. Polyester şifon kolay kırışmaz ve iç çamaşırlarında, bluzlarda, eteklerde, pantolonlarda ve elbiselerde kullanılabilir. Zarif gündüz ve akşam öğelerine uyan güzel renklerde gelir. Diğer kumaşların görünümünü tamamlayan bir aksesuar olarak da kullanılır.
Polyester daha çok yönlü ve uygun fiyatlı olmasına rağmen ipek kadar yumuşak değildir. Hassas bir cildiniz varsa veya son derece yumuşak ve lüks hissettiren bir şey arıyorsanız, o zaman size uymayacaktır. Kumaş suya batırılırsa boya rengi akabilir. Nefes alabilir değildir ve biraz sıcak olabilir.
Pamuklu Şifon
Pamuk, şifon kumaş alanlar yapmak için kullanılabilecek başka bir doğal elyaftır. Pratiktir ve onu gündüz eşyaları için mükemmel kılan oldukça mat bir yüzeye sahip olacaktır. Pamuklu şifon oldukça nefes alabilir ve dokunması inanılmaz derecede yumuşaktır. Bu nedenle serin ve rahat hissetmek istediğiniz ev giyimi ve hafif yazlık giysiler için ideal seçimdir. Pamuk lifleri ayrıca sıcak yaz günlerinde nemi iyi emer. Makinada yıkanıp ütülenebilir sorunsuzdur.
Doğru Şifon Kumaş Nasıl Seçilir
Şifon güzel ve ancak her zaman doğru kumaş parçasını aldığınızdan emin olmanız gerekir. Belirli bir elbise veya bluz oluşturmak için bahçede şifon kumaş alışverişi yapıyorsanız, birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir.
Parça Şifon Kumaş. Her şeyden önce, yürütmek istediğiniz modeli incelemelisiniz. Hafif bir yaz bluzu, lüks bir his ve zarif bir görünüm için ipek şifondan yapılabilir. İpek şifon, ve resmi gece elbiseleri için de mükemmel bir seçimdir. İhtiyacınız olan hareketi yaratmak için tam daire eteklerde veya kıyafetinizin görünümünü tamamlayacak bir eşarpta kullanın.
Kumaş Parçası. Daha fazla ağırlık istediğiniz ürünlerde sentetik şifon kullanılmaktadır. Yine de vücudunuzu iyi sarıyor ama daha sert olduğu için pantolonlarda kullanmak daha pratik. Polyester şifon elbiseler ve örtüler harika görünür ve kırışmaz veya kırışmaz. Perdelerde de kullanılır ve şeklini oldukça iyi tutar.
Şifona boncuk eklemek kumaşa zarar verebilir. Kolayca büzülebildiği için dikerken veya asarken dikkatli olunmalıdır. Şifon eşyalarınızı askılara asın ve kumaşın nefes almasını sağlayacak pamuklu torbalarla örtün.
Şifon kumaş satın almadan önce giysinin tamamını incelemelisiniz. Dikişler düzensiz görünüyorsa, bu, kumaşın yanlış işlenmiş veya gerilmiş olabileceği anlamına gelir. Küçük çekmeler ve takılmalar nazik el hareketleriyle kolayca düzeltilebilse de, önemli ölçüde çekmesi olan bir kumaş parçası satın almaktan kaçınmalısınız. Doğru kumaşı seçmek, yıllarca güzel görünecek zarif bir ürün yaratmanıza yardımcı olacaktır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.